U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Dokter Snuffel Academie


Dokter Snuffel geeft opleidingen en bijscholingen aan instructeurs en professionals. We hopen de komende jaren steeds meer leuke opleidingen en bijscholingen te kunnen aanbieden. Heb jij zelf een leuke bijscholing of opleiding en wil je graag met ons samenwerken? Of wil je je graag aanmelden voor een opleiding of cursus? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.


Opleiding Dog Assisted Interventions:

Dit is een 7-daagse geaccrediteerde opleiding waarin je de basisbeginselen leert van het inzetten van honden in Dog Assisted Interventions. Hierbij worden de Europese regels gehanteerd vanuit de ISAAT/ESAAT.  Lees meer.. 

Verdiepingscursus Angst voor honden, de inzet van je eigen hond

Deze verdieping is voor mensen die met hun honden als team werken (Angst voor honden, DAI) of gewoon hun hond beter willen leren kennen en begrijpen. Wij gaan in theorie en praktijk leren over gedrag, signalen, veilig samen werken, creativiteit gebruiken, trainingstips etc. Verder gaan wij in de praktijk aan de slag met de honden en gaan het observeren oefenen/verbeteren.

De cursus wordt gegeven voor een kleine groep van max 6 deelnemers en bestaat uit 2 delen.

Eerste deel is een dag met theorie/praktijk van 10 tot ca. 15 uur. Tweede deel is per persoon 2 individuele sessies, waarin ik jullie en de honden begeleid, film en wij evalueren. Dit kan zijn tijdens een sessie met cliënten maar ook specifieke trainingsvragen. Tussentijds is er mogelijkheid om video’s aan te leveren die wij dan gezamenlijk kunnen bespreken.

Deze cursus word gegeven door Martina Thomas van Stip aan de horizon.

De kosten voor deze cursus zijn 165 euro incl. koffie, thee en lunch voor de theoriedag.
De reiskosten naar de locatie voor de individuele sessies zijn 0.35 euro per km.

Locatie van de theroriedag is in Amersfoort 

Bijscholing Angst voor honden, 'special needs': 

De bijscholing Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een beperking werkt of mensen met angst voor honden begeleidt. Je kan altijd wel een keer iemand met 'special needs' tegenkomen in je begeleiding. Wil je graag mensen met een beperking beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of begeleid je al mensen met angst voor honden? Dan is deze bijscholing wat voor jou! Deze bijscholing is voor maximum 6 personen. De 1e dag is theorie en de 2e dag praktijk met je hond.

Deze bijscholing is op 15 en 29 maart 

Bijscholing R.E.A.D®, voorlezen met honden:
Wil je zelf werken met de methodiek van R.E.A.D.® en meer leren over het (voor)lezen met honden? Wij bieden een verdiepingscursus R.E.A.D. aan om jou op te leiden om te werken met de R.E.A.D.-methodiek.
 
Deze cursus wordt gegeven door Nicky Barendrecht. Meer informatie over deze bijscholing kun je vinden op de site van readnederland.nl


 

Online cursus Exercises for DAI:

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die zijn hond wilt inzetten als interventie bij een activiteit, therapie of educatie zowel in groepen als bij individuele begeleiding.

Er worden steeds sterengere en hogere eisen gesteld aan de honden die worden ingezet bij Dog Assisted Interventions. In deze online cursus ga je actief met je hond aan de slag om aan zijn vaardigheden te werken. Onder mijn begeleiding krijg je elke week praktische opdrachten en help ik jullie naar een hoger niveau.

Er is nog geen nieuwe cursus gepland

 

Online opleiding R.I.E.C.H.® instructeur:

Om baasjes en hun honden goed te kunnen begeleiden heeft Mandy van Laar in 2020 R.I.E.C.H.® ontworpen. Met R.I.E.C.H.® kun je mensen helpen hunzelf en hun hond verder onder de loep te nemen.  R.I.E.C.H.® is voor  kynologisch instructeurs en iedereen die een hond heeft en verder wil kijken dan methodes. R.I.E.C.H.® zorgt ervoor dat je echt leert begrijpen waar problemen vandaan komen en zo samen naar een passende en geschikte oplossing kunt zoeken. Want elke mens en elke hond is anders, er is niet maar één goede methode voor iedereen! Lees meer.. 

Online opleiding Hooperlevel® Instructeur :

Ben je hooperinstructeur en wil je meer leren over een goede opbouw van je lessen? Of heb je moeite met het motiveren van cursisten om technische oefeningen te blijven oefenen in plaats van parcoursen te lopen? Of wil je een mooi lesplan hebben en dit gebruiken in je lessen? Dan is de online opleiding tot Hooperlevel® Instructeur wat voor jou!  Lees meer... 

Bijscholing werken aan faalangst met de inzet van honden:

Wil je graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten 

bij een training gericht op deze problematiek?
In deze 2-daagse verdiepingscursus krijg je naast achtergrond informatie ook een kant en klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  Deze cursus wordt gegeven door Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond.  

 

Kosten 275,00 exclusief BTW. Maximaal 6 deelnemers, lunch inbegrepen, 29 maart en 16 april en 15 en 29 september

  

Intervisie groepen 'Leren van elkaar"

 

Doe jij aan DAI en heb je behoefte aan intervisie? Wij helpen jullie opweg!
 
De bedoeling is dat ik jullie intervisie groepje opweg help om later zelfstandig te kunnen functioneren als intervisie groep. Dokter Snuffel houd het groepsproces in de gaten. Het is geen groep om alleen maar leuk te kletsen, maar vooral om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Er zitten aan z'n groep namelijk bepaalde voorwaarden zodat je hierdoor ook voldoet aan de intervisie eissen die bijvoorbeeld gevraagd woorden bij het AKR, maar zo ook effectieve gesprekken met elkaar gaat voeren zodat iedereen er wat aan heeft. Er zitten maximaal 10 mensen bij elkaar in de groep. De intervisie groepen zijn geheel gratis!
 
Meld je snel aan om je aan te sluiten bij één van de groepen!
 


 

Opleiding Begeleider Angst voor honden:

Het begeleiden van mensen met angst voor honden vraagt InZicht in de persoon. Het is van belang te weten hoe de persoon geholpen kan worden, afgestemd op wat de persoon wil, aankan en aandurft. Ook vergt het begeleiden van kinderen totaal andere vaardigheden dan een traject met volwassenen.

Maatwerk is het sleutelwoord.

Iedere persoon is anders, ervaart de angst anders en zal gebaat zijn bij begeleiding op maat.

Het begeleiden van mensen met angst voor honden vraagt ook InZicht in honden en hondengedrag. Veelvoorkomend is de aanpak om simpelweg een lieve hond in te zetten met de mededeling: “Deze doet echt niets”. Dat is helaas veel te kort door de bocht. Door bij de begeleiding het leren begrijpen van honden en hondentaal mee te nemen, wordt er een brede basis gelegd om de angst voor honden overzichtelijk en controleerbaar te maken of deze zelfs geheel te laten verdwijnen.

De opleiding Begeleider Angst voor honden is bedoeld voor hulpverleners en hondenprofessionals die mensen met angst voor honden willen begeleiden. Via “Stappen van InZicht”, een methode ontwikkeld door Hond InZicht, leer je mensen regie te nemen over hun angst en deze te laten verdwijnen of hanteerbaar te maken.

Deze opleiding wordt gegeven door Marleen van Baal van Hond InZicht. Voor meer informatie over deze opleiding kun je naar de site van angstvoorhonden.nl!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?