U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Opleiding Dog Assisted Interventions


Ben je geïnteresseerd in het werk van Dog Assisted Interventions, wat wij doen en heb je zelf ook een hond? Volg dan de opleiding Dog Assisted Interventions en ga zelf aan de slag!

Dokter Snuffel is één van de eerste opleidingen die geaccrediteerd is bij het  AKR waarbij de opleiding langs de ISAAT /ESAAT /IAHAIO meetlat werd gelegd en als erkende basiscursus level 1/2 werd bestempeld. ( ID nummer 399264 )Dat betekent dat wij voldoen aan alle nieuwe eisen die vanuit Europa gesteld worden. Bij slagen van deze opleiding kun je een aanvraag doen om in het AKR register te komen

In deze opleiding leer je om zelf met je hond verschillende interventies te ondersteunen. De opleiding bestaat uit zeven opleidingsdagen ( level 1 ) en wordt gegeven op een prachtige locatie in Amersfoort.

Onderwerpen die in de opleiding aan bod komen ( Level 1 ):

  • Basisprincipes DAE/DAA/DAT/DAC

  • Fysiologie en ethologie met als extraatje een deskundig voedingsadvies door Dorien van Profine.

  • Psychologie
  • Opvoeding en training van de hond met de Bent-To-Assent Methode, gegeven door  Mandy van Gelder van Hondencentrum WRAF.
  • Welzijn, veiligheid en zorg met als extraatje EHBO voor honden, gegeven door Saskia Dijkhuis.
  • Spelletjes en spulletjes
  • AAI opzetten en uitvoeren
  • Wetgeving en Ethiek
  • Communicatie vaardigheden

In deze opleiding gaat het enerzijds over praktische toepassingen en interventies met honden op diverse terreinen van gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. Anderzijds ligt de focus op jouw unieke hond en

op jullie als team. Welke rol kan je hond hebben in je eigen beroepsuitoefening? Maar ook: hoe kun je als team DAI (handler/hond) samenwerken met een professional en aan gestelde doelen werken met je hond? Hoe en op welke manier kun je je hond inzetten? Wat past bij jouw hond? Welke voorwaarden moet en kun je scheppen voor je hond, zodat hij zo plezierig mogelijk zijn werk kan doen? Cursisten gaan vooral zelf aan de slag met thema’s, doelstellingen en technieken en voeren deze ook praktisch uit. Werkvormen zijn: theorie, film-/fotomateriaal, casuïstiek, simulatie/rollenspel, aandacht voor materialen, uitvoeren van opdrachten. Om iedereen goed te kunnen begeleiden, zullen er altijd 2 praktijkopleiders aanwezig zijn bij de opleiding. 

 

Dus heb jij een leuke, vriendelijke en sociale hond en wil je graag andere mensen helpen? Vraag dan snel een intake gesprek aan waarbij we jouw hond testen of hij/zij geschikt is voor dit werk. Als je hond geschikt wordt bevonden mag je meedoen aan de 7-daagse opleiding ( Level 1 ). De zevendaagse opleiding wordt verspreid over 5 maanden waarin je veel praktijkopdrachten krijgt om thuis mee aan de slag te gaan. Er volgt dus een intensieve begeleiding vanuit Dokter Snuffel om u als team klaar te stomen voor dit prachtige werk. We werken in kleine groepjes van hooguit 6 combinaties en de theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af. Omdat je het werk uiteindelijk met je eigen hond moet doen wordt verwacht dat je alle dagen je hond meeneemt naar de opleiding, het draait tenslotte om jullie als team. Je sluit de opleiding af met een portfolio over DAI voor jouw doelgroep en het uitvoeren van 2 casussen. Na de opleiding krijgt u een certificaat om te kunnen laten zien dat u de stof beheerst van level 1.

 

U kunt ervoor kiezen om officieel gecertificeerd te worden met uw hond en level 2 te halen. Je gaat dan onder supervisie een uitbreiding maken van je portfolio/thesis, maakt 40 praktijk ( stage ) uren, en moet je voldoen aan wat extra eisen. je sluit je level 2 dipolma af met en examen 'On the Job'. 

 

Heb je vragen over de opleiding of wil je weten of je hond geschikt is, neem gerust contact met ons op!

 

De opleiding ( level 1 )DAI kost €995,- inclusief BTW (exclusief intake). Hierin is lunch en studiemateriaal inbegrepen, maar is wel exclusief boeken. Je kunt je aanmelden voor de opleiding in 2021 via info@doktersnuffel.nl

 

 Data 2021 voorjaar:

 

Maandagen 22 feb, 8,22 maart, 12,19 april, 17, 31 mei 

Vrijdagen 26 feb, 12, 26 maart, 9, 23 april, 21 mei, 4 juni 

 

INTAKEDAGEN VOOR DE DAI OPLEIDING NAJAAR 2021 ZIJN OP2 JULI EN 27 AUSUSTUS

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?