U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


 


Deze organisaties gingen u voor:

 

 - Abrona

- Centraalzorg

- Sherpa

- Amerpoort

- Philadelphia

- Dit koningskind

- Beweging 3.0

- 'S Heeren Loo

De Bilthuysen

- Kwintes

- Warande

- Aeres

- Politie Nederland

 

Bij particulieren thuis mogen wij ook meerdere mensen wekelijks begeleiden.

  

Diensten


Werken met een hond heeft iets extra’s, iets wat geen andere therapie of activiteit te bieden heeft.

De interactie met de hond vergroot de motivatie en het zelfvertrouwen van mensen en de therapie of interventie wordt een belevenis in plaats van een verplichting. Het gevoel voor het werken met de hond is heel belangrijk, de hond maakt contact op de manier waarop de mensen dit aankunnen en actie van de mens leidt tot  directe reactie van de hond. Dit geeft een groot gevoel van invloed, erkenning en vertrouwen.


Dokter Snuffel Diensten:

 

Dog Assisted Interventions (DAI) vrij vertaald: Hond Begeleide Interventies. Hieronder valt het begeleiden van therapeuten, het bezoeken van ouderen en het begeleiden van voorleesprojecten op scholen. Dokter Snuffel Teams hebben minimaal de cursus DAI met goed gevolg afgerond bij de Dokter Snuffel Academie. Bij DAI hoeft er niet gewerkt te worden met een doelstelling, maar gaat het vooral om rust/ plezier of ontspanning te ervaren. Lees meer..

  

Angst voor honden: Angst voor honden is een onderschat probleem. Kinderen als volwassenen kampen er dagelijks mee dat ze niet gewoon over straat kunnen omdat ze bang zijn een hond tegen te komen. De Dokter Snuffel Teams die mensen van deze angst af helpen hebben de cursus DAI met goed gevolg afgerond en zijn daarnaast specifiek geschoold voor angst voor honden bij Pets4Care , Hondinzicht of bij de Dokter Snuffel Academie intern bijgeschoold.Lees meer..

  

Scholing en workshops: Dokter Snuffel wordt regelmatig gevraagd om workshops, presentaties of lezingen te geven over het werken met een hond. In overleg kunnen de Dokter Snuffel Teams met al hun enthousiaste kleine en grote groepen kennis laten maken met de verschillende manieren van hoe je honden voor hulp of als begeleiding kunt inzetten. De Dokter Snuffel Teams die scholing en workshops geven hebben minimaal een opleiding DAI met goed gevolg afgerond. Regelmatig nodigen wij ook andere mensen uit op onze locatie om leuke workshops te geven! 

  

HooperCoaching: HooperCoahing  is voor mensen die graag met hun eigen hond willen werken aan een betere band. Het is Coaching voor de mens alleen dan in een leuk jasje, en waarbij jou hond je de weg wijst! Lees meer...

  

Dog Asstised Coaching (DAC): Gecoacht worden met een hond. Dit kan een hond zijn van jezelf of een Dr. Snuffelhond. Honden hebben zo veel te vertellen over hoe wij ons gedragen, ze spiegelen ons en proberen ons van alles te vertellen. Het is heel mooi als je, je open durft te stellen voor wat jouw hond of één van onze honden je allemaal te vertellen heeft! DAC kan individueel maar ook in groepsverband, op locatie en/of in Zeewolde. De Dokter Snuffel Teams die DAC geven hebben minimaal een een opleiding HBO Coach en/of een andere gespecialiseerde HBO opleiding gedaan en hebben daarnaast een diploma DAI. Lees meer..

 

Training en Coachingweek Frankrijk, met Hoopers, Agility en nog veel meer!  Mario de Braal van Les Chiens Sportives organiseert samen met Mandy van Laar van Dokter Snuffel een leuke en interessante trainings en Coachingsweek waarin samenwerken met je hond voorop staat. Door middel van verschillende hondensporten in te zetten zoals Hoopers, Agility, Dog dance, Speuren en Clickertraining worden jullie een nog mooier team samen! Gewoon leuke dingen doen met je hond in een prachtige omgeving, wat wil je nog meer?

Wat kunt u verwachten:
Een uitdagende trainingsweek met dagelijks een gevuld programma van uitdagende trainingen en voldoende ruimte voor ontspanning.
Verblijf in de Gite (zie onze website www.Leschienssportives.com)
Welkomstdrankje bij aankomst
Warme maaltijd bij aankomst

Data en kosten:
De Training en Coachingweek Frankrijk staat gepland voor de week van 20 juli t/m 26 juli.
De kosten bedragen €590 p.p. excl. €100,00 borgkosten per groep (contant te voldoen op de dag van aankomst; deze kosten krijgt u uiteraard terug bij het haar en moddervrij achterlaten van de accommodatie).

Meer informatie of direct boeken:
Mail naar info@leschienssportives.com

 

Coach -en Wandelvakantie Oostenrijk: Wil jij in 2019 voor jezelf kiezen ( en voor je hond ), en genieten van een prachtige omgeving in alle rust? Ga dan mee op de Coach -en Wandelvakantie in Oostenrijk 2019.

De Coach -en Wandelvakantie (C&WV) zal plaatsvinden van 8 t/m 14 september.

Hoe ziet de C&WV eruit? Op zondagavond zal er een welkomstdrankje worden gedronken en krijgen jullie alle informatie voor de komende week. Van maandag t/m vrijdag zal er elke dag een wandeling worden georganiseerd door de prachtige bergen van Saalbach-Hinterglemm. Sander van Middelaar is hierbij jullie reisgids en zal elke dag een mooie tocht voor jullie uitzetten. Welke routes we zullen nemen is afhankelijk van het weer. Bij erg slecht weer worden er coachsessies binnen aangeboden, maar elke kans wordt aangegrepen om lekker buiten in de natuur te kunnen wandelen. In de wandelingen zal een mooie opbouw zitten, en zullen jullie tijdens de wandeling gecoacht worden door Mandy van Laar. Aan het begin van de week zal de wandeling rond de 3 a 4 uur zijn, aan het einde van de week zullen de routes langer of pittiger worden.

In totaal zullen er hooguit 8 deelnemers mee mogen doen aan dit avontuur. De meeste zullen hun hond mee hebben, maar dit is niet verplicht. Oostenrijk is een zeer hondvriendelijk land waar honden overal welkom zijn!

Niks moet, alles mag is het motto van deze week. Je kunt elke dag mee gaan wandelen, je kunt ook kiezen om iets anders te gaan doen. Je bent hier geheel vrij in. Omdat alle Coach wandelingen vanaf Pension Hagleitner worden georganiseerd, kun je altijd terug als je dat wilt of kiezen een dagje iets anders te doen.

De C&WV bied 5 overnachting bij pension Hagleitner ( meerdere honden pp welkom! ), ontbijt, liftpass voor alle liften in de omgeving, stoere goodieback, 5 mooie coachwandelingen met verschillende opdrachten om jezelf en eventueel je hond beter te leren kennen, een privé coachsessie met en/of zonder hond, welkomstborrel op zondagavond en de afscheidsborrel op vrijdagavond.

De C&WV kost €400 p.p exclusief verblijf. Je verblijfskosten zijn afhankelijk van het type verblijf: 2 persoons kamer €35 per nacht, 2 persoons appartement €60 per nacht, 4 persoons appartement €90 per nacht.

Mocht je nog vragen hebben of je graag aanmelden voor deze super leuke en relaxte C&WV, dan kun je contact opnemen met Mandy van Laar, mandy@doktersnuffel.nl.


Voorbeelden van het inzetten van honden waarbij Dokter Snuffel grote successen hebben geboekt:

 

* Een kind dat heeft leren eten

* Een kind dat nu haar rolstoel kan voortbewegen

* Een kind dat nu kan samenwerken

* Een oudere die uit zijn depressie is gehaald

* Een volwassene die nu zijn gevoelens kan uiten

* Een volwassene die weer op straat durft te lopen

* Een vrouw die weer wedstrijden durft te lopen met haar hond

* Een kind dat zich nu veel langer kan concentreren

* Een kind dat niet meer bang is voor honden

* Een volwassenen die niet meer bang is voor honden

* Een kind dat heeft geleerd contact te maken met andere kinderen

* Een oudere met dementie die zich weer dingen herinnert

* Een kind dat heeft leren lopen

* Een vrouw die weer het losloopgebied in durft met haar hond

* Een volwassene die kleine taken kan uitvoeren zonder stress te ervaren

* Een kind dat zich nu vrijwillig laat tandenpoetsen en haren kammen

* Een kind dat nu om hulp kan vragen en zichzelf daarom niet meer frustreert

* Een volwassene die keuzes heeft leren maken

* Een volwassene die agility wedstrijden wint omdat haar hond wedstrijden weer leuk vind

* Een oudere die weer heeft kunnen lachen

* Een oudere die weer zijn appartement uitkomt en dingen onderneemt

* Een volwassene die geen nachtmerries meer heeft

* Een kind dat weer naar school durft

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?