U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


 


Deze organisaties gingen u voor:

 

 - Abrona

- Centraalzorg

- Sherpa

- Amerpoort

- Philadelphia

- Dit koningskind

- Beweging 3.0

- 'S Heeren Loo

De Bilthuysen

- Kwintes

- Warande

- Aeres

- Politie Nederland

 

Bij particulieren thuis mogen wij ook meerdere mensen wekelijks begeleiden.

  

Angst voor honden


 
Kent u iemand die bang is voor honden? Vervelend, maar daar kan Dokter Snuffel verandering in brengen. Met behulp van speciaal getrainde honden helpt Dokter Snuffel volwassenen en kinderen met hun angsten om te gaan.
 
Vaak komt de angst voor honden voort uit het gevoel de situatie niet onder controle te hebben. Honden zijn vaak onvoorspelbaar, ze blaffen, rennen en zijn vaak druk waardoor het idee ontstaat dat je de situatie niet meer onder controle hebt.  Dit geeft stress omdat je deze situaties vaak niet goed kunt overzien.

In de sessies van Dokter Snuffel leer je hoe honden reageren en waarom, dit geeft inzicht in de situatie en het gedrag van de hond, zo maak je de situatie voorspelbaar en voelt de persoon zich veiliger.
Ook leren we hoe je eigen gedrag het gedrag van de hond kan beïnvloeden, hoe je een hond kan beïnvloeden en sturen en hoe het best te reageren met een hond in de buurt.
Als je door ervaring ontdekt dat je de situatie zelf kan beïnvloeden,  neemt de angst voor honden af en raak je de angst voor honden soms helemaal kwijt.
 
Veel mensen met autisme zijn bang voor honden. Ook deze mensen helpen wij graag!
 
Angst wordt een probleem als uw leven of het leven van uw kind eronder gaat lijden, u kunt niet meer naar familie of je kinderen willen niet meer spelen bij vriendjes en vriendinnetjes die thuis een hond hebben.
 
Laat dit probleem niet groter worden en neem contact met ons op. Wij zijn er om u of uw kind te helpen.
  
Werken aan je angsten is maatwerk! De ene persoon heeft maar 3 sessies nodig van 1,5 uur en de ander 10 van een uur, dit verschilt erg per persoon. D.m.v. een kennismakingsconsult zal worden gekeken hoeveel sessies wij denken nodig te hebben u te helpen, en wordt er een offerte opgemaakt. Een kennismakingsconsult kost €25 exclusief BTW en exclusief reiskosten. De kosten per begeleiding angst voor honden van een uur bedragen €45 exclusief BTW en reiskosten.

Referenties:

 

 'Ben jij bang voor honden?', 'Mijn hond doet niets hoor', 'Wát vind je dan zo eng?'. Zomaar wat opmerkingen die ik vaak te horen kreeg. Mensen die het niet begrijpen of baasjes die zelfs beledigd zijn omdat je hun hond eng vindt. Alsof ik het leuk vind? Ik voelde zelfs, als volwassene, een soort schaamte voor mijn angst. Het onvoorspelbare en het voelen van de huid en het haar van de hond, dat vond ik vooral heel eng. Ik merkte dat mijn zoon mijn angst voor honden voelde. Toen (pas) besefte ik dat ik hulp moest gaan zoeken. Ik wil dat hij later bij elk vriendje kan spelen en dat een hond hem niet tegenhoud. Ik kwam heel snel uit bij Dokter Snuffel en het eerste contact voelde gelijk goed. Tijdens mijn eerste sessie vertelde Mandy dat het eigenlijk niet heel raar is dat je bang bent voor honden. Er zijn ontzettend veel honden die niet juist worden opgevoed. Verder heb ik in de eerste sessie in een kamer gezeten met drie honden! Wie had dat verwacht? Ik was onwijs trots op mezelf! De twee sessies erna waren wederom ontzettend leerzaam en ik merkte dat ik zekerder werd van mezelf. Mandy is een echte coach; ze wil weten wat er speelt, zodat ze je verder kan helpen en je kan laten groeien. Elke volwassene (en natuurlijk ook kinderen) raad ik Dokter Snuffel van harte aan!' 

  

"Isa en Senne zijn helemaal van hun angsten af. Het was onmogelijk om met deze kinderen naar opa en oma te gaan. Zij hebben namelijk een Golden Retriever, genaamd Lulu. Het was al een strijd wanneer de kinderen de auto in moesten richting oma. Gelukkig heeft Mandy van Laar deze kinderen in laten zien hoe leuk honden zijn. Nu heeft zich een ander probleem voorgedaan... wanneer komt Lulu logeren mama?"

 

‘Onze dochter Hadewich was enorm bang voor alle honden. Ze wilde niet bij vriendinnen spelen die thuis een hond hebben en op straat raakte ze in paniek als er een hond aankwam. Ze heeft een training gevolgd bij Mandy en haar honden Lizzy en Jupiler en dat heeft enorm geholpen. Ze heeft veel geleerd over honden en hoe deze te benaderen. Mandy legt alles duidelijk uit en zorgde ervoor dat Hadewich zich op haar gemak voelde tijdens de lessen. Kortom, een echte aanrader om een training bij Mandy te volgen!’

 

'De 10 lessen van Fiene zitten erop en wat is het resultaat verbluffend! Wat begon met een angstig en onzeker meisje eindigt in een zelfverzekerde dame die honden nu beter begrijpt en veel plezier met ze heeft. Ze heeft in de 10 zorgvuldig opgebouwde lessen geleerd waarom hond zich op een bepaalde manier gedraagt en wat je juist wel en in bepaalde situaties beter niet kan doen. Ze kreeg snel vertrouwen in Jupiler en kwam elke les terug met een big smile. Toen Lizzie en Tess er ook bij kwamen, was het even wennen, maar was er al voldoende kennis en vertrouwen om ze alle 3 zelf uit te laten. De grootste bevrijding was dat ze met de (speelse) hond van Opa in Frankrijk  kon spelen. Toen het moment daar was (en iedereen even bezig was met wat anders) heeft ze zelf de eerste stappen gezet en heeft de rest van de vakantie heerlijk met hem gespeeld en gewandeld. Natuurlijk is ze nog op haar hoede als ze hier en daar een hond ziet, maar haar angst is weg. En dat terwijl ik Fiene met lichtelijke dwang heb overgehaald omdat ze elke keer als ze een hond zag achter mij kwam staan of haar op moest tillen.  Lieve Mandy, dank voor het vertrouwen in Fiene  en het was heel leuk om te zien dat de lessen leuk, leerzaam en gezellig waren!'

 

'' Onze zoon Stan 7 jaar had angst voor honden, ontstaan door een puppy welke tegen hem aangesprongen was. Aangezien onze zoon stan bang was om langs honden te lopen of te fietsen werd dit een gevaarlijke situatie. Wij zochten contact met mandy, mandy kwam bij ons thuis. Ze had al snel een klik met stan. De eerste keer kwam ze met de hond aan de lijn in dezelfde ruimte, dit was voor stan al meer dan genoeg. Mandy deed trucjes met de hond waardoor stan kon zien hoe leuk een hond kon zijn. En na de 2de training was stan, elke dag aan het aftellen totdat de honden weer kwamen. Ongelooflijk bij de 5de les heeft hij met 3 honden gewandeld en gespeeld. Na afloop van de training was hij teleurgesteld dat hij niet nog vaker mocht! Zo leuk is deze training! Als ouders bevelen wij iedereen deze training aan! "

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?