U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Mandy van LaarHallo, ik ben Mandy van Laar en ben in 2011 Dokter Snuffel begonnen. Als kind groeide ik op tussen honden, deed mee aan wedstrijden, liet buurthonden uit en zette mij in voor de dierenbescherming. In 2010 heb ik de opleiding diermanagement afgerond en in 2011 die van paraveterinair en Kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Mijn stages zocht ik op het gebied van honden.

Bij 't Roedelhof in België leerde ik van Wini Segers te werken met therapiehonden en mensen met een beperking. Daar viel echt het kwartje; wat honden allemaal kunnen betekenen voor mensen was geweldig! Wini heeft Dokter Snuffel de eerste twee therapiehonden geschonken om zelf mee aan de slag te gaan.

Zelf heb ik  een broer met ADHD en ben hierdoor dus ook ervaringsdeskundige. Elk jaar laat ik mij verder bijscholen in verschillende disciplines zoals Dog Assisted Coach, begeleider Angst voor Honden, specialisatie Autisme, Hoopers, Instructeur hersenwerk etc.

Vanaf 2016 geef ik diverse cursussen en opleidingen omtrent het inzetten van honden in de zorg, maar ook ter versterking van de band tussen baas en hond.

Vanaf 2019 werk ik samen met andere Europese organisaties en het Instituut Voor Antrozoölogie om erkenning voor het vak Dog Assisted Interventions  te krijgen en gezamenlijke regels op te stellen om het vakgebied nog veiliger en effectiever te maken. 

Verder zorg ik voor behoud van kwaliteit, veiligheid en bijscholing van de Dokter Snuffel Teams en gecertificeerde teams en waarborg het welzijn van de Dr. Snuffelhonden. Ik ben altijd bezig met de juiste samenwerkingen te vinden tussen verschillende organisaties om zo het beste van elke organisatie te kunnen bundelen. Sinds eind 2019 werk ik voor het IVA ( Instituut Voor Antrozoölogie ) om zo gezamenlijke richtlijnen te kunnen realiseren.

Daarnaast werk ik nog steeds met mijn eigen honden wat ik met veel plezier en passie doe. Ik zet ze in bij DAI, maar ook bij de begeleiding van workshops, opleidingen of gedragstherapie. Geweldig om samen met hen andere mensen te kunnen inspireren en te motiveren!

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?