U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Agenda

 

Dokter Snuffel Teamdag: 20 januari

Opleiding DAI: 21/1, 4/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 13/5 VOL!

Angst voor honden, mensen met 'special needs': 18 en 25 februari VOL!

Samen 'Zijn': 9 en 10 maart

 It takes 2,3,4: 18 mei

Dokter 'Snuffel' dag: 15 juni

Hersenwerk voor mensen met 'special Needs': 29 juni

Ge'Focus't: 6 juli

Opleiding DAI: 30/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12

 

 

 


Deze organisaties gingen u voor:

 

 - Abrona

- Centraalzorg

- Sherpa

- Amerpoort

- Philadelphia

- Dit koningskind

- Beweging 3.0

- 'S Heeren Loo

De Bilthuysen

- Kwintes

- Warande

- Aeres

- Politie Nederland

 

Bij particulieren thuis mogen wij ook meerdere mensen wekelijks begeleiden.

  

Dokter Snuffel Academie


Dokter Snuffel geeft cursussen aan iedereen die zijn hond wil inzetten of zelf de band met zijn hond wil verbeteren. 


Dokter Snuffel Academie biedt de volgende cursussen aan:

 

Opleiding Dog Assisted Interventions: Dit is een 7 daagse opleiding waarin je de basisbeginselen leert van het inzetten van honden op verschillende manieren. Hierbij worden de Europese regels gehanteerd vanuit de ISAAT/ESAAT.  Lees meer..

 

Samen 'Zijn': Ben je al professioneel met je hond aan de slag of wil je gewoon een betere band met je hond? Dan is de cursus samen 'zijn' echt wat voor jullie. Kun jij je hond overal mee naar toe nemen? Weet jij wat je moet doen in onverwachte situaties waarin je met je hond bent beland? Durf jij naar elk losloopgebied met je hond of mijd je toch sommige situaties? Het is fijn als je overal kunt komen met je hond, en dat je weet hoe je bepaalde situaties kunt managen. De cursus samen 'zijn' zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jullie als team. Jullie krijgen een betere band en mogen er allebei echt samen 'zijn'. Zeker als je met je hond aan het werk wilt gaan is het belangrijk dat jullie alle puntje op de i hebben, en daar helpen we je graag bij. Ook een stuk gehoorzaamheid op een positieve manier wordt behandeld in deze cursus en probleempjes die zich voordoen in jullie relatie tot elkaar wordt aangepakt. De eerste cursus samen 'zijn' is op 9 en 10 maart van 10.00 t/m 15.30. Deze cursus kost €195 inclusief lunch en BTW. 

 

Ge'Focus't: 'Op de training gaat dat wel goed hoor, hij kan het wel!', een veel voorkomende spreuk die ik vaak hoor bij wedstrijden met honden. Ondanks alle trainingen lijkt het soms op wedstrijden niet beter te gaan. Soms ligt de focus vooral op de hond, maar hoe gefocust ben je zelf? Hoe kun je zelf rustig blijven en doen wat je normaal op de training ook doet? Dat leer je in deze workshop ge'FOCUS't! Deze workshop is gedeeltelijk theorie en wordt afgewisseld met praktijkoefeningen met en zonder hond. De workshop is voornamelijk bedoeld voor combinaties uit de agility en hoopers. Je zult aan het einde van de workshop ge'FOCUS't een parcours kunnen lopen samen met je hond. Deze workshop vindt plaats op 6 juli van 10.00 - 15.00 en bedraagt €95.

 

Verdieping Angst voor honden, mensen met 'special needs': Om mensen met 'special needs' met hun angst voor honden te kunnen helpen moet je eerst een basisopleiding hebben gevolgd bij HondinZicht, of kunnen toelichten dat u de kennis in huis heeft om mensen met angst voor honden te kunnen begeleiden. In deze verdieping gaan we kijken wat er extra nodig is aan kennis en kunde om mensen te helpen die bang zijn voor honden met zowel geestelijke als lichamelijke beperkingen. Deze verdieping duurt 2 lesdagen van 10.00 - 15.15 en kost €200. De eerste cursus is op 18 en 25 februari.

 

It takes 2,3,4: Omdat de meeste honden eigenaren meerdere honden hebben ( En zeker mensen die met hun honden werken ), organiseert Mandy van Laar een workshop It takes 2,3,4. In deze workshop leer je met meerdere honden tegelijk oefeningen te doen, te trainen en vooral alles goed te managen. Je bent welkom met meerdere honden op deze workshop. Er wordt in deze workshop echt gekeken naar alle rollen/functies die iedereen heeft in de groep. Hoe kun je de groep nog meer versterken of optimaliseren, komt iedereen goed tot zijn recht? De workshop kost €75 per persoon inclusief lunch, ongeacht het aantal honden. De workshop vind plaats op 18 mei van 10.00 t/m 15.30. 

 

Verdieping Hersenwerk voor mensen met 'special Needs': Deze workshopdag is voor iedereen die samen werkt met zijn hond bij kwetsbare doelgroepen.  Denk hierbij aan de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, coaching met mensen met ASS ect. Hersenwerk is super leuk om met je hond te doen, en een mooie ingang om andere ook aan het 'hersenwerken' te zetten. De kunst is om beide partijen iets te laten leren van jouw hersenwerkje, ze moeten er beide 'beter' van worden. Maar zeker met deze doelgroepen vereist dit wat extra denkwerk voor jezelf! Je kunt hersenwerk heel bewust inzetten, om bepaalde doelstellingen te halen. Maar pas op! Er zijn ook een hoop valkuilen bij hersenwerk, en hersenwerk blijft maatwerk! Wil je nieuwe ideeën opdoen, en samen met jou hond kijken welke hersenwerkjes geschikt zijn voor jullie als team bij kwetsbare doelgroepen? Dan is dit een workshop voor jou! Deze workshop is op 29 juni van 10.00 t/m 15.30 en kost €95. De workshop word gegeven door Mandy van Laar, begeleider Hersenwerk met Special Needs als specialisme.

 

Dokter 'Snuffel' dag: De Dokter 'Snuffel' dag wordt 1x per jaar organiseert. Deze dag is speciaal voor iedereen die een opleiding DAI of andere verdiepingscursus heeft gevolgd bij de Dokter Snuffel Academie of geïnteresseerd is in ons werk. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van alle nieuwtjes omtrent de ontwikkelingen van ons vakgebied, wordt er informatie uitgewisseld, ideeën opgedaan, en bijscholing gegeven. Dit jaar is de Dokter'Snuffel' dag op 15 Juni van 10.00 t/m 16.00 bij de Theo Meijer sportschool in Leusden. Deze dag kost €50 inclusief je bijscholing bv. EHBO en aanmelding Iva!

 

Dokter Snuffel Teamdag: 1x per jaar organiseert Dokter Snuffel een Teamdag voor alle Dr. Snuffelteams. Zo blijven alle Dr. Snuffelteams op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent de ontwikkelingen van ons vakgebied, wordt er informatie uitgewisseld, en de band onderling versterkt. in 2019 zullen er meerdere dagen worden gepland wegens de enorme groei van Dokter Snuffel. De eerste zal plaatsvinden op 20 januari

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?