U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


 


Deze organisaties gingen u voor:

 

 - Abrona

- Centraalzorg

- Sherpa

- Amerpoort

- Philadelphia

- Dit koningskind

- Beweging 3.0

- 'S Heeren Loo

De Bilthuysen

- Kwintes

- Warande

- Aeres

- Politie Nederland

 

Bij particulieren thuis mogen wij ook meerdere mensen wekelijks begeleiden.

  

Opleiding Dog Assisted Interventions


Ben je geïnteresseerd in het werk wat wij doen, en heb je zelf ook een hond? Volg dan de opleiding Dog Assisted Interventions en ga zelf aan de slag!

In deze opleiding leer je om zelf met je hond verschillende interventies te ondersteunen. De opleiding bestaat uit zeven opleidingsdagen en wordt gegeven op een prachtige locatie in Zeewolde.

Onderwerpen die in de opleiding aan bod komen:

  • Basisprincipes HAI/AAI

  • Fysiologie en Ethologie met als extraatje een deskundig voedingsadvies door Dorien van Profine.

  • Psychologie
  • Opvoeding en training van de hond met als extraatje de  Bent-To-Assent Methode gegeven door Mandy van Gelder van Hondencentrum WRAF.
  • Welzijn, veiligheid en zorg met als extraatje EHBO voor honden gegeven door Saskia Dijkhuis.
  • AAI opzetten en uitvoeren
  • Wetgeving en Ethiek
  • Communicatie vaardigheden

In deze opleiding gaat het enerzijds over praktische toepassingen en interventies met honden op diverse terreinen van gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. Anderzijds ligt de focus op jouw unieke hond en op jullie als team. Welke rol kan je hond hebben in je eigen beroepsuitoefening? Maar ook: hoe kun je als team DAI (handler/hond) samenwerken met een professional en aan gestelde doelen werken met je hond? Hoe en op welke manier kun je je hond inzetten? Wat past bij jouw hond? Welke voorwaarden moet en kun je scheppen voor je hond, zodat hij zo plezierig mogelijk zijn werk kan doen? Cursisten gaan vooral zelf aan de slag met thema’s, doelstellingen en technieken en voeren deze ook praktisch uit. Werkvormen zijn: theorie, film/fotomateriaal, casuïstiek, simulatie/rollenspel, aandacht voor materialen, uitvoeren van opdrachten.

 

Dus heb jij een leuke, vriendelijke en sociale hond en wil je graag andere mensen helpen? Vraag dan snel een intake gesprek aan waarbij we jou hond testen of hij/zij geschikt is voor dit werk. Als je hond geschikt wordt bevonden mag je meedoen aan de 7 daagse opleiding. De zeven daagse opleiding wordt verspreid over 5 maanden waarin je veel praktijkopdrachten krijgt om thuis mee aan de slag te gaan. Er volgt dus een intensive begeleiding vanuit Dokter Snuffel om u als team klaar te stomen voor dit prachtige werk. We werken in kleine groepjes van hooguit 5 combinaties en de theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af. Omdat je het werk uiteindelijk met je eigen hond moet doen wordt verwacht dat je alle dagen je hond meeneemt naar de opleiding, het draait tenslotte om jullie als team. Je sluit de opleiding af met een portfolio over DAI van jouw doelgroep en het uitvoeren van 2 casussen. Na de opleiding krijgt u een certificaat om te kunnen laten zien dat u de stof beheerst. U kunt ervoor kiezen om officieel gecertificeerd te worden met u hond, dan krijgt u een examen 'On the Job', na 40 praktijkuren. 

 

In September start een nieuwe opleiding! De data voor deze opleidingsdagen zijn op 30/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 van 10.00 - 15.00.

 

Voor vragen over de opleiding, neem gerust contact met ons op!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?