U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Bijscholingen en Workshops 

Dokter Snuffel geeft verschillende opleidingen, workshops en bijscholingen. We hopen de komende jaren steeds meer leuke opleidingen en bijscholingen te kunnen aanbieden. Heb jij zelf een leuke bijscholing of opleiding en wil je graag met ons samenwerken? Of wie weet heb jij een idee voor een workshop, bijscholing of opleidingen en wil je die graag uitwerken om zo ook werkelijk te kunnen geven? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Bij het behalen van een diploma of certificaat in één van onze cursussen, workshops of opleidingen ben je welkom op de facebookpagina Dokter Snuffel OntmoetingsplaatsZo heb je de kans nog meer teams te ontmoeten die werkzaam zijn in het vakgebied DAI en kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan. 

 

Ook helpen wij gratis zelfstandige intervisiegroepen op te richten zodat professionals elkaar weer verder kunnen helpen en ideeën kunnen uitwisselen. 

  

De cursussen/bijscholingen zijn coronaproof aangepast zodat deze, ondanks de maatregelen, door kunnen gaan. Helaas mogen wij momenteel geen lunch verzorgen en is in de binnenlocatie een mondkapje verplicht. Natuurlijk houden we ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar. We verzoeken je ook om je zeker af te melden bij corona gerelateerde klachten. 


 

Verdiepingscursus werken aan faalangst met de inzet van honden (ID nummer: 414868):

Wil je graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek?

In deze 2-daagse verdiepingscursus krijg je naast achtergrondinformatie ook een kant-en-klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  Deze cursus wordt gegeven door Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond en geeft 3 accreditatiepunten bij het AAI-register. 

Investering: €275,- exclusief BTW. Maximaal 6 deelnemers, lunch inbegrepen

Data: 29 maart en 16 april ; 15 en 29 september

 

Online verdiepingscursus Angst voor honden, 'special needs' ( accreditatie in aanvraag ): 

De bijscholing Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een beperking werkt of mensen met angst voor honden begeleidt of wil begeleiden. Wil je graag mensen ( met een beperking ) beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of wil je gewoon meer weten over Angst voor honden bij mensen met 'Special Needs'? Dan is deze bijscholing wat voor jou!

Bij je aanmelding voor deze verdieping krijg je een link naar een filmpje waar alle theorie uitgebreid wordt uitgelegd. De gebruikte powerpoint krijg je toegezonden via e-mail. Daarnaast krijg je een uur een online consult om vragen te kunnen stellen en de theorie te bespreken. Deze cursus wordt gegeven door Mandy van Laar.

Na deze theorie wordt een oefendag 'Acteer en Leer' aangeraden om zo de theorie samen met je hond in de praktijk te oefenen. 

Investering: €55,- exclusief BTW.

Data in overleg

 

Coming soon 2022: Verdiepingscursus 'Werken aan emotieregulatie' met inzet van je hond, gegeven door Catharina van Klaveren


 

Bijscholing 'Kijk en vergelijk' DAI Meekijkdagen

 

Zou je graag willen zien hoe andere gecertificeerde Dog Assisted Interventions Teams te werk gaan? Of kun je geen stage-uren vinden voor de opleiding verdieping Dog Assisted Interventions level 2? Dan is de bijscholing 'Kijk en vergelijk' wat voor jou.

 

Wij hebben verschillende Dog Assisted Interventions teams gevolgd tijdens een sessie en deze geheel van het begin tot het einde opgenomen. We hebben filmpjes van verschillende doelgroepen en interventions. Door mee te kijken met een ander kunnen we veel van elkaar leren. Na elke filmpje bespreken we met de groep wat we hebben gezien en hoe je bepaalde situaties zelf aan zou pakken.

 

De 'Kijk en vergelijk' dagen zijn van 10.00 - 15.00 in Amersfoort. Er mogen maximaal 8 personen deelnemen. Dit is een bijscholing zonder hond. Er zijn 4 verschillende dagen met verschillende filmpjes. Deze dagen worden begeleid door Saskia Dijkhuis of Martina Thomas.

Investering: € 85,- exclusief BTW, inclusief lunch 

Data:  9 oktober ( serie 1, Saskia ), 6 november ( serie 2, Martina ), 27 november ( serie 3, Saskia ) en 4 december ( serie 4, Martina )

 

Bijscholing 'Acteer en Leer' DAI oefendag

 

Soms kom je situaties tegen bij DAI die fijn zijn om nog een keer te oefenen, omdat het je bijvoorbeeld achteraf liever anders had gedaan. Misschien wil je je voorbereiden op een bepaalde casus of misschien vind je de driehoeksverhouding cliënt/hond/begeleider soms nog wel lastig? Door middel van het oefenen van casussen kunnen we je in de praktijk verder helpen. 

 

Doordat we veel ervaring hebben met het inzetten van onze honden bij verschillende doelgroepen, weten wij precies hoe we jou kunnen uitdagen!

Je mag zelf casussen inbrengen en anders hebben wij nog wel genoeg ideeën en ervaring met praktijk situaties die fijn zijn om een keer te oefenen. Tijdens deze dagen zijn we met twee instructeurs/acteurs die de uitdaging graag aangaan om de casus zo goed mogelijk vorm te geven. Na elke casus geven we elkaar positieve feedback en probeer je met de feedback de casus eventueel nog een keer. 

 

Deze bijscholing doe je uiteraard met je hond en is van 10.00 t/m 15.00 op onze locatie in Amersfoort. Er is plaats voor maximaal 4 deelnemers. Deze bijscholing wordt begeleid door Mandy van Laar en Martina Thomas.

Investering: €149,- exclusief BTW, inclusief lunch

Data: 16 oktober ; 20 november


Hondentrainingsdagen voor DAI: puntjes op de i

 

Trekt je hond nog wel eens aan de lijn bij jou of bij een cliënt? Is jouw hond snel afgeleid door bepaalde prikkels? Vindt jouw hond het moeilijk om even te blijven liggen of zijn rust te nemen als je met de cliënt bezig bent etc? Dan is deze dag helemaal geschikt voor jullie.

 

Bij de hondentrainingsdagen voor DAI zetten we de puntjes op de i. Hoe gemakkelijker je hond naar jou en een ander luistert en weet wat er van hem/haar verwacht wordt, hoe beter jullie als  team zullen functioneren. Je kunt dan steeds beter op elkaar vertrouwen en daarbij kun je vooral ook nog veiliger werken!

 

We zullen deze dagen aandacht besteden aan specifieke hulpvragen, jullie uitdagen met verschillende prikkels en vooral lekker met de honden aan de slag gaan.

 

De hondentrainingsdagen zijn van 10.00 t/m 15.00 en er zal een maximum zijn van 6 cursisten. De hondentrainingsdagen zullen gegeven worden in Amersfoort, maar is ook te boeken op locatie!  Deze dagen worden begeleid door Mandy van Laar en Martina Thomas.

Investering: €95,- exclusief BTW, inclusief lunch Data: 30 oktober ; 18 december

Verbindende Schakel - Veilig en vol vertrouwen werken als team met je hond 

 

Steeds meer professionals zoals therapeuten, coaches, begeleiders in de zorg, mensen die honden mee naar school willen meenemen maken gebruik van de grote hoeveelheid opleidingen in DAI. Wat ik vaak hoor is dat na de opleiding toch nog onzekerheden blijven. Vragen als: hoe zet ik de hond veilig in? Wat hebben wij als team echt nodig om in de driehoeksverhouding goed en vol vertrouwen te kunnen werken? De breedte en diversiteit aan mogelijkheden om de hond in te zetten vraagt om individuele begeleiding en persoonlijk advies. Aanbod cursus 'de hond uitgelicht' (2 delen):

Deel 1 : Presentatie van ca. 2 uur in theorie en een stuk praktijk. Hier krijg je meer informatie over het samenwerken met de hond, handvaten voor goede samenwerking en waar op te letten in verschillende situaties bij DAI. Wat heb je als team nodig om samen te werken in zorg en welzijn en hoe bereik je dat? Goede zorg is nodig, zowel voor de cliënt, maar ook voor je hond! Samen kijken wij individueel per team naar wat jij en je hond nodig hebben, hoe functioneren jullie het beste, waar ligt jullie ambitie? Hoe hou je het veilig en leuk? Wat geeft jou zelfvertrouwen, wat mis je nu nog en wat kan je helpen om de samenwerking te versterken? Praktijkstuk: Wij gaan oefeningen doen buiten en ik geef feedback op wat ik observeer/film.

Deel 2: 1 individuele sessie van ca. 1 uur. Deze is in te vullen met wat voor jullie specifiek nodig is en is altijd maatwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meekijken tijdens het werk, oefeningen uitwerken, een les voorbereiden, praktische dingen trainen.

 

Jij en je hond een topteam: Na deze cursus heb je meer inzicht in het samenwerken met je hond als team, je krijgt meer zelfvertrouwen in jullie kwaliteiten en hebt meer handvaten voor het inzetten van je hond(en). Je kan het welzijn van de hond ook beter waarborgen.

Investering: €195,- exclusief BTW.

Data in overleg. Deze cursus wordt gegeven door Martina Thomas 

Workshop Samen 'Zijn': 

 

De workshop Samen 'Zijn' is een leuke 2-daagse workshop waarin je jezelf en je hond nog beter leert kennen door middel van Dog Assisted Coaching. Dit zijn super leuke workshopdagen waarin je leert nog meer een team te worden met je hond door naar de feedback van je hond te luisteren wat die jou allemaal te vertellen heeft. Je leert elkaar nog een beetje extra kennen op een hele andere manier dan hoe je tot nu toe gewend was. Je gaat als het ware echt nog een laagje dieper d.m.v. allerlei leuke en unieke opdrachten. Het is een geweldige combinatie van de hele dag leuke oefeningen doen met je hond en samen een sterker team worden. Voorgaande jaren werd deze workshop echt goed ontvangen!

De workshop Samen zijn is geschikt voor elke hondenbaas, maar is zeker ook een toevoeging voor iedereen die werkzaam is in DAI met zijn hond! Deze workshop is twee dagen van 10.00 t/m 15.00 en is te boeken voor minimaal 4, maximaal 6 personen op locatie en wordt gegeven door Tine Arets.

Investering: €195,- inclusief BTW

Data in overleg


Workshop Ge'Focus't: 

 

'Op de training gaat dat wel goed hoor, hij kan het wel!' Een veel voorkomende spreuk die ik vaak hoor. Ondanks alle trainingen lijkt het soms niet beter te gaan. Soms ligt de focus vooral op de hond, maar hoe gefocust ben je zelf? Hoe kun je zelf rustig blijven en doen wat je normaal op de training ook doet? Dat leer je in deze workshop ge'FOCUS't! Deze workshop is gedeeltelijk theorie en wordt afgewisseld met praktijkoefeningen met je hond. De workshop is voornamelijk bedoeld voor de mensen die wedstrijden lopen of werkzaam zijn met hun hond in DAI en ook moeite hebben met focus te houden ondanks allerlei prikkels of onvoorziene situaties van buitenaf. De workshop is van 10.00 t/m 15.00 en is op locatie te boeken voor minimaal 4 en maximaal 6 personen en wordt gegeven door Mandy van Laar.

Investering: € 95,- exclusief BTW

Data in overleg

 

  

Aanbevolen bijscholingen van collega's

 

Verdiepingscursus R.E.A.D®, voorlezen met honden:
 
Wil je zelf werken met de methodiek van R.E.A.D.® en meer leren over het (voor)lezen met honden? Wij bieden een verdiepingscursus R.E.A.D. aan om jou op te leiden om te werken met de R.E.A.D.-methodiek.
 
Deze cursus wordt gegeven door Nicky Barendrecht. Meer informatie over deze bijscholing kun je vinden op de website van readnederland.nl
 

 

Workshop Teamwork:

 

TeamWork deel 1. Wil je meer uit de samenwerking met je (huis)hond halen? Wil je de band met je hond versterken? Dan is dit JOUW workshop! Door middel van eenvoudige oefeningen met je eigen hond laten we je in TeamWork I zien wat voor team jullie samen vormen. Je  krijgt antwoord op vragen als: Wat is jullie kracht samen en wat is jullie valkuil? Wat heeft jouw hond van jou nodig om optimaal te functioneren?  En wat kan jij van jouw hond leren? We geven je handvaten hoe je de samenwerking tussen jou en je hond verder kan verbeteren en ruimte om het geleerde meteen te oefenen. Teamwork deel 1 is een hele dag, van 10-16 uur. Kosten 115 euro, inclusief lunch en drankjes. Maximaal 6 deelnemers met hond. Voor deze workshop moet je hond minimaal 6 maanden oud zijn en sociaal naar andere honden en mensen. 

Deze workshop wordt gegeven door Stichting contacthond. Meer informatie over deze workshop vind je op de site van contacthond.nl

Hersenwerk InZicht:

 

 Hersenwerk als krachtige ondersteuner van jouw werk!

Bij Hersenwerk gaat je hond op zoek naar lekkers in diverse materialen. Het zoeken daagt hem uit oplossingen te vinden, stimuleert de zintuigen en laat hem ontspannen door in te spannen. Met de stapsgewijze opbouw werk je nauw samen met je hond en dat geeft mooie effecten in de interactie. Als jouw hond en jij samen in harmonie kunnen Hersenwerken, kun jij Hersenwerk inzetten binnen het mooie werk van DAI.

 Hersenwerk wordt dan een tool die je op verschillende manieren kunt inzetten.

 

Een paar voorbeelden: 
  • Je cliënt wil wel in contact met je hond, maar vindt het nog spannend. Door de cliënt het Hersenwerk te laten klaarmaken, kan je hond aansluitend op afstand van de cliënt aan de slag.
  • Wil je jouw cliënt stimuleren in motoriek, dan is het vullen van Hersenwerk materiaal een volledig op maat te maken uitdaging.
  • Als rust en verbinding gewenst is, kun je jouw hond met de cliënt letterlijk op de vierkante meter laten samenwerken in stilte.
  • Hersenwerk is een fijne manier van ontspannen na een inzet. Je hond kan opgedane indrukken verwerken terwijl hij zoekt naar lekkers.
Bij Hersenwerk voor honden leer je jouw hond op maat begeleiden in Hersenwerk. Deze kennis en samenwerking die jullie opdoen, kun je inzetten in jouw werk binnen DAI op een manier die past bij de cliënt. Hoe je het ook inzet, Hersenwerk is een krachtige ondersteuner!

  

Leer binnen drie weken alle ins and outs over het Hersenwerken samen met jouw hond in Hersenwerk InZicht.

 

Een drieweekse cursus, online voor slechts €67,50 

 

Meer informatie kun je vinden op hersenwerkvoorhonden.nl

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?