U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Windbaan 58

3893CJ Zeewolde

 


  

Dog Assisted Activities 

Bij Dog Assisted Activities gaat het vooral om het ervaren van plezier en ontspanning. Er zit geen specifiek doel aan de sessies van DAA. Je kunt bij DAA denken aan het bezoeken van verpleeghuizen, dagbestedingscentra en woon-zorgcentra. De honden zorgen voor een beetje ontspanning, brengen mensen samen en brengen ze in beweging. Zeker bij mensen met dementie zien we bijzondere resultaten. Ze herkennen de hond of er komt ineens een herinnering van vroeger naar boven. Door het aanraken van de hond komen er allemaal hormonen vrij in het lichaam, zoals endorfines, en komen er allerlei processen op gang. Dat maakt DAA zo bijzonder. Honden raken mensen van binnenuit, iets wat alleen dieren kunnen! 

 

Onderzoeken hebben ook aangetoond dat honden een bijzondere uitwerking hebben op mensen. Steeds vaker worden honden op verschillende manieren ingezet om de mens te helpen. Het is mooi dat er steeds meer erkenning komt voor dit bijzondere vakgebied en dat zo hond en mens elkaar kunnen helpen!  Bekijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van Dog Assisted Activities deze link: Hoe kan een dier jouw dokter zijn?  Dokter Snuffel heeft tal van mogelijkheden voor DAA. Zo kunt u een Dr. Snuffelteam boeken voor wekelijkse bezoekjes aan bewoners, maar wij verzorgen ook voor geweldige eenmalige workshops en demonstraties.  Niks is ons te gek en wij weten overal een feestje van te maken! Mail of bel ons gerust voor alle mogelijkheden!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?