U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Windbaan 58

3893CJ Zeewolde

 


  

Dog Assisted Education 

Bij Dog Assisted Education worden honden ingezet voor educatieve doeleinden. Je kunt hierbij denken aan voorlichting op scholen over de omgang met honden, maar honden worden ook op scholen ingezet om te helpen bij bepaalde communicatie of leesvaardigheden. Zo zijn er voorleesprojecten en "Rots en water" trainingen met behulp van een hond. Ook zie je steeds meer schoolhonden, zij zorgen voor ontspanning en emotieregulatie bij leerlingen.

Bij Dokter Snuffel richten wij ons vooral op voorlichting over het vak DAI. We geven voorlichting over hoe je honden op verschillende manieren kunt inzetten, waar deze honden aan moeten voldoen en wat de wettelijke regels zijn. Wij houden ons steeds meer bezig met wetenschappelijke onderzoeken naar DAI en werken hier graag aan mee. Ook geven wij vooral voorlichting en educatie aan professionals, zodat zij op een verantwoorde manier kunnen werken. Zo steunen wij goede projecten en initiatieven zoals R.E.A.D. Wilt u zelf meer informatie over DAI of over de mogelijkheden van onze bezoekteams op uw school? Neem dan contact met ons op. R.E.A.D. ® (hierna R.E.A.D.) is een leesvaardigheidsprogramma, gericht op het verbeteren van de leesvaardigheden en communicatievaardigheden van kinderen. Dit ontstaat door het inzetten van een zeer krachtige methode: het voorlezen aan een hond. De kinderen lezen tijdens de activiteit een boek voor aan de hond waardoor zij spelenderwijs en op een ontspannen manier oefenen met lezen. Honden zijn geweldige luisteraars, kunnen kinderen helpen zich te concentreren en ontspannen, zijn nooit belerend/corrigerend en minder intimiderend dan leeftijdsgenootjes of andere mensen. Het delen van een goed boek met een hond maakt het mogelijk dat kinderen hun leesvaardigheid op een positieve en leuke manier verbeteren. Daarnaast draagt het ook bij aan een positief zelfbeeld en een verhoging van het zelfvertrouwen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?