U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Windbaan 58

3893CJ Zeewolde

 


  

Mandy van LaarHallo, ik ben Mandy van Laar en ben in 2011 Dokter Snuffel begonnen. Als kind groeide ik op tussen honden, deed mee aan wedstrijden, liet buurthonden uit en zette mij in voor de dierenbescherming. In 2010 heb ik de opleiding diermanagement afgerond en in 2011 die van paraveterinair en Kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Mijn stages zocht ik op het gebied van honden.

Bij 't Roedelhof in België leerde ik van Wini Segers te werken met therapiehonden en mensen met een beperking. Daar viel echt het kwartje; wat honden allemaal kunnen betekenen voor mensen was geweldig! Wini heeft Dokter Snuffel de eerste twee therapiehonden geschonken om zelf mee aan de slag te gaan.

Zelf heb ik  een broer met ADHD en heb zelf autisme en ben hierdoor dus ook ervaringsdeskundige. Elk jaar laat ik mij verder bijscholen in verschillende disciplines zoals Dog Assisted Coach, begeleider Angst voor Honden, specialisatie Autisme, Hoopers, Instructeur hersenwerk etc.

Vanaf 2016 geef ik diverse cursussen en opleidingen omtrent het inzetten van honden in de zorg, maar ook ter versterking van de band tussen baas en hond. Ik heb altijd wel nieuwe ideeen en heb een vooruitkijkende blik waardoor de workshops/opleidingen/bijscholingen altijd op het juiste moment te volgen zijn. 

Vanaf 2019 werk ik samen met andere Europese organisaties en het Instituut Voor Antrozoölogie om erkenning voor het vak Dog Assisted Interventions  te krijgen en gezamenlijke regels op te stellen om het vakgebied nog veiliger en effectiever te maken. 

Verder zorg ik voor behoud van kwaliteit, veiligheid en bijscholing van de Dokter Snuffel Teams en de gecertificeerde teams van de opleidingen. Ik ben altijd bezig met de juiste samenwerkingen te vinden tussen verschillende organisaties en mensen door hun kwaliteiten te bundelen. Het is het mijn passie om mensen te laten 'groeien' en het beste uit zichzelf ( en hun hond ) te laten halen. Daar krijg ik zo veel energie van!

Met mijn eigen honden hoop ik andere te inspireren net zoals mijn honden mij hebben geinspireert! Ik zet mijn honden regelmatig in bij de opleidingen/workshops en bijscholingen, en je zal ze regelmatig terugvinden in vele filmpjes. Op de facebookpagina Mandy's Matrix kun je mijn avonturen met de honden volgen. 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?