U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

OpleidingenDokter Snuffel geeft verschillende opleidingen, workshops en bijscholingen. We hopen de komende jaren steeds meer leuke opleidingen en bijscholingen te kunnen aanbieden. Heb jij zelf een leuke bijscholing of opleiding en wil je graag met ons samenwerken? Of wie weet heb jij een idee voor een workshop, bijscholing of opleidingen en wil je die graag uitwerken om zo ook werkelijk te kunnen geven? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Bij het behalen van een diploma of certificaat in één van onze cursussen, workshops of opleidingen ben je welkom op de facebookpagina Dokter Snuffel Ontmoetingsplaats. Zo heb je de kans nog meer teams te ontmoeten die werkzaam zijn in het vakgebied DAI en kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan. 

Ook helpen wij gratis zelfstandige intervisiegroepen op te richten zodat professionals elkaar weer verder kunnen helpen en ideeën kunnen uitwisselen.  

Wij krijgen veel vragen over het vinden van een geschikte hond voor Dog Assisted Interventions en wat je voor de opleiding kunt doen om je hond zo goed mogelijk voor te bereiden. Als je een pup van een goede fokker hebt, die inzicht heeft in het karakter van de specifieke hond, en in het nest al bezig is gegaan met een goede socialisatie dan is dat natuurlijk een pluspunt. Je zou ook een professional van buitenaf kunnen vragen of ze de pups willen testen om zo te kijken of er een geschikte hond voor DAI bij zit. Dan heb je nog geen garanties of je hond uiteindelijk ook geschikt is en blijft. Je wilt sowieso niet te veel druk leggen op een pup en die lekker pup laten zijn. Op de goede manier socialiseren en naar een leuke hondenschool gaan waar ze vooral aandacht hebben voor de ontwikkeling van je pup is een aanrader. Weet jij niet wat een leuke, goede hondenschool is die bij jullie zou passen? Dokter Snuffel kan daarbij advies geven. Stuur ons gerust een bericht. Je wilt dus eigenlijk voordat de hond negen maanden is niks extra's doen, maar een goede basis leggen voor jouw relatie met de hond en daarnaast je pup kennis laten maken met de wereld en samen die ontdekken. Er kunnen natuurlijk altijd onverwachte, nare situaties zich voordoen waardoor een hond angstig of ziek wordt of pijn heeft waardoor de hond niet geschikt is of later ongeschikt wordt om ingezet te worden. Wees altijd bewust van het feit dat je een hond in eerste instantie voor jezelf neemt, en niet met een bepaald doel, maar kijk dus ook zeker dat je hond in je gezin past! Ras maakt hierin ook niet uit, we zien werkelijk allerlei rassen voorbij komen bij de opleiding! Kies een hond, een ras, en daarna een karakter wat bij jou past! 

De opleidingen zijn coronaproof aangepast zodat deze, ondanks de maatregelen, door kunnen gaan. Helaas mogen wij geen lunch verzorgen en is in de binnenlocatie een mondkapje verplicht. Natuurlijk houden we ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar. We verzoeken je ook om je zeker af te melden bij corona gerelateerde klachten. 


 

Opleiding Dog Assisted Interventions - de basis ( Level 1 ):

Dit is een 7-daagse geaccrediteerde opleiding waarin je de basisbeginselen leert van het inzetten van honden in Dog Assisted Interventions.   Lees meer..

 

Opleiding Dog Assisted Interventions - verdieping ( level 2 ):

Dit is een geaccrediteerde opleiding waarin je zelfstandig of onder supervisie dieper ingaat op het inzetten van je hond in jouw specifieke doelgroep in Dog Assisted Interventions.   Lees meer..

Coming soon in 2022... verschillende expertklasjes level 3! In deze extra opleidingsdagen voor professionals leer je DAI expert te worden samen met je hond voor jouw specifieke vakgebied. Zo kun je expertklasjes volgen voor:  School- en klassenhond, Zorghond PG/Dementie, Therapiehond licht/matig verstandelijke beperking, Coachhond jeugdzorg, Contacthond meervoudig gehandicapte etc. Hou de website en onze facebookpagina in de gaten voor meer informatie!


 

Online opleiding R.I.E.C.H.® instructeur/coach:

Om baasjes en hun honden goed te kunnen begeleiden heeft Mandy van Laar in 2020 R.I.E.C.H.® ontworpen. Met R.I.E.C.H.® kun je mensen helpen hunzelf en hun hond verder onder de loep te nemen.  R.I.E.C.H.® is een coachtool voor kynologisch instructeurs, Dog Assisted Coaches en iedereen die een hond heeft en verder wil kijken dan methodes. R.I.E.C.H.® zorgt ervoor dat je echt leert begrijpen waar problemen vandaan komen en zo samen naar een passende en geschikte oplossing kunt zoeken.  Lees meer..

Online opleiding Hooperlevel® Instructeur :

Ben je hooperinstructeur en wil je meer leren over een goede opbouw van je lessen? Of heb je moeite met het motiveren van cursisten om technische oefeningen te blijven oefenen in plaats van parcoursen te lopen? Of wil je een mooi lesplan hebben en dit gebruiken in je lessen? Of wil je meer leren over hoopers? Dan is de online opleiding tot Hooperlevel® Instructeur wat voor jou!  Lees meer...

  

Aanbevolen opleidingen van collega's 

Opleiding Begeleider Angst voor honden:

 

Het begeleiden van mensen met angst voor honden vraagt InZicht in de persoon. Het is van belang te weten hoe de persoon geholpen kan worden, afgestemd op wat de persoon wil, aankan en aandurft. Ook vergt het begeleiden van kinderen totaal andere vaardigheden dan een traject met volwassenen.

Maatwerk is het sleutelwoord.

Iedere persoon is anders, ervaart de angst anders en zal gebaat zijn bij begeleiding op maat.

Het begeleiden van mensen met angst voor honden vraagt ook InZicht in honden en hondengedrag. Veelvoorkomend is de aanpak om simpelweg een lieve hond in te zetten met de mededeling: “Deze doet echt niets”. Dat is helaas veel te kort door de bocht. Door bij de begeleiding het leren begrijpen van honden en hondentaal mee te nemen, wordt er een brede basis gelegd om de angst voor honden overzichtelijk en controleerbaar te maken of deze zelfs geheel te laten verdwijnen.

De opleiding Begeleider Angst voor honden is bedoeld voor hulpverleners en hondenprofessionals die mensen met angst voor honden willen begeleiden. Via “Stappen van InZicht”, een methode ontwikkeld door Hond InZicht, leer je mensen regie te nemen over hun angst en deze te laten verdwijnen of hanteerbaar te maken.

Deze opleiding wordt gegeven door Marleen van Baal van Hond InZicht. Voor meer informatie over deze opleiding kun je naar de site van angstvoorhonden.nl!


 

 

Opleiding SpiegelTrainer

 

Is het jouw ambitie, jouw droom om samen met je hond(en) een ander te begeleiden bij zijn of haar persoonlijke groei en ontwikkeling?

 

Onze opleiding is een ware ontdekkingsreis.

Deze reis maak jij samen met jouw hond(en). Je gaat ontdekken wat jullie nodig hebben om op een fijne en veilige manier een ander te begeleiden bij zijn of haar groei en ontwikkeling.
Onze passie en kracht is om jou te begeleiden via het beleven en ervaren. Door doen, ervaren en beleven ontstaan er vele inzichten en kennis die aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften en uitdagingen. Dit maakt onze opleiding uniek en maatwerk.

Je eigen hond is vanaf het allereerste begin in beeld tijdens de opleiding en is daarmee tevens jouw spiegel en leermeester voor je eigen groei en ontwikkeling! Elke lesdag zijn er twee docenten die jou begeleiden in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wij als docenten hebben een gezamenlijke passie om jou enerzijds het vak als SpiegelTrainer te leren en anderzijds om jou (meer) in verbinding te brengen met jouzelf. Vanuit deze verbinding kun jij helemaal aanwezig zijn voor je hond, wat voor ons een voorwaarde is om het welzijn te waarborgen binnen het werken met een hond. Gezamenlijk kunnen jullie dan als een daadkrachtig team er zijn voor -en aan het werk met de cliënt / klant of coachee.

Wij werken als docent vanuit onze eigen passie en jarenlange expertise. Door het samenbrengen van deze drie verschillende expertises ontstaat een uniek én krachtig samenspel. Binnen dit samenspel begeleiden we jou en je hond op professionele wijze tot een team dat samenwerkt vanuit veiligheid en verbinding, elkaars gevoelens en behoeften herkent en erkent en ruimte voelt om daar naar te handelen. Om dit te bereiken is er veel zelfkennis, kennis over je eigen hond nodig én bewustwording wat er gebeurt in de interacties.

Met al deze wijsheid creëer jij “jouw eigen unieke manier van begeleiden met je hond”. Door deze ontwikkeling samen met je hond, kun jij daarna net als wij een ander met passie, vanuit je innerlijke kracht en met een open hart, begeleiden.

Meer informatie vind je op de site van hondenspiegel.nl

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?