U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Opleiding Dog Assisted Interventions level 2 (ID nummer: 399264)Heb je de opleiding Dog Assisted Interventions level 1 met succes afgerond en wil je graag meer verdieping en praktijkervaring opdoen? Dan is doorstromen naar Dog Assisted Interventions level 2 een logische stap! Ook deze opleiding is geaccrediteerd bij het AAI-register en bij een succesvolle afronding worden er 45 accreditatiepunten bijgeschreven. 

 

Deze opleiding bestaat voornamelijk uit zelfstudie. Aan het begin van de opleiding heb je een gesprek van één uur met je supervisor. Hij/zij zal je een lijst toesturen met alle onderdelen die je voor de aanvraag van je examen van level 2 nodig hebt. Jullie maken tijdens dat gesprek samen een plan van aanpak. Deze aanpak is voor iedereen anders. Zo zullen sommige teams al praktijkervaring hebben opgedaan, omdat ze hun hond bijvoorbeeld meenemen naar hun werk en andere hebben nog nooit hun hond ergens ingezet en hebben dus nog weinig of geen praktijkervaring. Ook wordt er gekeken naar wat voor vooropleidingen, kennis en cursussen je bijvoorbeeld al met en zonder hond hebt gedaan.

 

Onderwerpen die in de opleiding Dog Assisted Interventions level 2 aan bod komen:

 

  • Verdieping theorie mens-dierrelatie
  • Verdieping hondengedrag en trainingsmethodes
  • Impact van dit werk op de hond
  • Verdieping communicatie, met focus op eigen ontwikkeling
  • Verdieping psychologie en cliëntgroepen
  • Methodisch werken, het opstellen van lesplannen en behandeldoelen
  • Regels en verzekeringen, welke wetten zijn van toepassing etc
  • Stage lopen met je eigen hond
  • Leren door mee te kijken met een andere gecertificeerd Dog Assisted Interventions teams

 

In deze opleiding ga je werkelijk in de praktijk aan de slag. Je hebt nu genoeg theoretische kennis opgedaan om zo veilig en hygiënische mogelijk te kunnen werken met je hond. Tevens heeft je hond voor de opleiding DAI level 1 al een test gehad en is hij/zij geschikt bevonden. Je hebt in de praktijkdagen van level 1 genoeg kunnen oefenen met je hond in verschillende situaties en casussen dat we met alle vertrouwen kunnen zeggen dat je er klaar voor bent. Je moet voor het examen van level 2 minimaal 30 stage-uren met je hond(en) hebben gemaakt. Alle praktijkervaring d.m.v. het inzetten van je hond in DAI telt als stage-uren, zo ook het inzetten van je hond(en) in je eigen praktijk als professional. Als je moeite hebt om een plaats te vinden om je hond in te zetten kun je extra supervisie bijkopen zodat we je kunnen helpen een stage-/werkplaats te vinden.

Je gaat in deze opleiding ook 10 uren meekijken met andere al gecertificeerde DAI teams. Op deze manier kun je weer inspiratie opdoen en steeds meer je eigen weg vinden in het werken met je hond. Omdat het niet altijd gemakkelijk is wegens privacy redenen om met andere gecertificeerde DAI teams mee te kijken hebben wij de "Kijk en vergelijk" online meekijkdagen gecreëerd om toch aan deze uren te kunnen voldoen.

 

Je gaat zelf aan de slag met de lijst die we je bij de eerste supervisie hebben gegeven d.m.v. het gezamenlijke plan van aanpak wat is gemaakt. Als je alle vinkjes aan kunt kruisen kun je alle opdrachten en bewijzen van deelname inleveren. Deze worden dan nagekeken en gecontroleerd. Bij een voldoende krijg je toestemming om het examen "On the job" aan te vragen.

Het examen "On the Job" is het laatste gedeelte van je opleiding DAI level 2. Er komt een examinator met je meekijken op je stage- of werkplaats. Dit examen is niet alleen de afronding van je opleiding DAI level 2, maar tevens ook de certificering van jou samen met je hond. Je krijgt bij een voldoende van je "On the job" examen dus niet alleen een diploma voor het behalen van je level 2, maar ook een certificering dat jij met deze hond verantwoord kunt werken. Dit examen is dus hond gebonden. Mocht je meerdere honden willen inzetten, dan wordt aangeraden met alle honden een apart examen on the job te doen. ( nog niet verplicht ) Je hond moet hiervoor minimaal 1,5 jaar oud zijn. Je mag examen doen met een hond die je niet hebt gebruikt bij de opleiding DAI level 1. Wel moet je minimaal 10 stage-uren met deze hond hebben gelopen. We gaan er vanuit dat je alle kennis nu bezit om te beoordelen of je hond geschikt is om in te zetten in dit vak.

 

Je hebt een jaar de tijd om na het behalen van je DAI level 1 diploma je level 2 diploma te halen en je examen on the job aan te vragen. Sommigen zullen al vrij snel een examen kunnen aanvragen door de vele ervaring en opleidingen die ze al hebben gedaan. Andere zullen waarschijnlijk nog een aantal extra, korte cursussen of bijscholingen moeten volgen om zo aan alle eisen van DAI level 2 te kunnen voldoen. Vanuit Dokter Snuffel bieden we verschillende bijscholingen aan zodat je aan alle eisen kunt voldoen om de opleiding goed af te ronden. Het kan ook zijn dat we je doorverwijzen naar andere organisaties waar je goede cursussen kunt volgen die aansluiten bij jouw situatie. Aan het einde van je opleiding DAI level 1 geven we advies over het doorstromen naar level 2 en krijg je alle eisen waar je aan moet voldoen om level 2 te behalen in te zien. Zo kun je voor jezelf een kostenplaatje maken als je nog extra moet bijscholen.

 

De standaard investering voor de opleiding DAI level 2 is €195,- exclusief BTW:
€45,-           1x supervisie d.m.v. één uur online begeleiding
€75,-  Nakijken alle ingeleverde stukken
€75,-  On the job examen per hond, exclusief reiskosten

 

Naast de standaard investering van level 2 is er nog de verplichte literatuur, zoals de boeken van Sam Turner "Fysiek en mentaal in balans boek 3 en 4", een boek naar keuze over je gewenste trainingsmethode en een boek naar keuze over je doelgroep. 

 

Als je meer begeleiding of feedback kunt gebruiken, kun je altijd een supervisiepakket bijkopen ( exclusief BTW )

€50,-          1x supervisie d.m.v. één uur online begeleiding
€90,- Halfjaar pakket, 2 sessies van één uur
€160,- Kwartaalpakket, 4 sessies van één uur
€420,- Jaarpakket, 12 sessies van één uur

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?