U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dokter Snuffel


Contactinformatie

Mandy van Laar

info@doktersnuffel.nl

Tel: 0621950581 

  

Locaties: 

Karel van ginkelstraat 9
3832 LH Leusden
 
Sportpark Zielhorst 4
3822ZT Amersfoort

 


  

Opleiding Dog Assisted Interventions level 1 ( ID nummer 399264 ) Ben je geïnteresseerd en geïnspireerd geraakt in het werk van Dog Assisted Interventions en heb je zelf ook een hond waarvan je denkt dat hij/zij geschikt is voor dit vak? Volg dan de opleiding Dog Assisted Interventions en ontdek wat jij samen met je hond voor andere kan betekenen.

Dokter Snuffel is één van de eerste opleidingen die geaccrediteerd is bij het AKR waarbij de opleiding langs de ISAAT /ESAAT /IAHAIO meetlat werd gelegd en als erkende opleiding level 1/2 werd bestempeld. Dat betekent dat wij voldoen aan alle nieuwe eisen die vanuit Europa gesteld worden. Bij het slagen van deze opleiding kun je een aanvraag doen om in het AAI-register te komen.

In deze opleiding Dog Assisted Interventions level 1 leer je je eigen hond in te zetten bij verschillende interventies. Dit kan bijvoorbeeld zijn om straks als bezoekteam aan de slag te gaan bij verzorgingstehuizen of andere instellingen. Maar deze opleiding is ook uitermate geschikt als mooie basis voor het professioneel inzetten van je hond op je werk als coach, psycholoog, leraar, fysiotherapeut, etc. 

 

Onderwerpen die in de opleiding Dog Assisted Interventions level 1 aan bod komen:

 • Basisprincipes DAE/DAA/DAT/DAC

 • Fysiologie en ethologie

 • Psychologie
 • Opvoeding en training van de hond
 • Je hond leren kennen via R.I.E.C.H
 • Welzijn, veiligheid en zorg 
 • EHBO voor honden
 • Spelletjes en spulletjes
 • AAI opzetten en uitvoeren
 • Wetgeving en Ethiek
 • Communicatieve vaardigheden

In deze opleiding gaat het enerzijds over praktische toepassingen en interventies met honden op diverse terreinen van gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. Anderzijds ligt de focus op jouw unieke hond en op jullie als team. Welke rol kan je hond hebben in je eigen beroepsuitoefening? Maar ook: hoe kun je als team DAI (handler/hond) samenwerken met een professional en aan gestelde doelen werken met je hond? Hoe en op welke manier kun je je hond inzetten? Wat past bij jouw hond? Welke voorwaarden moet en kun je scheppen voor je hond, zodat hij zo plezierig mogelijk zijn werk kan doen? Cursisten gaan vooral zelf aan de slag met thema’s, doelstellingen en technieken en voeren deze ook praktisch uit. Werkvormen zijn: theorie, film-/fotomateriaal, casuïstiek, simulatie/rollenspel, aandacht voor materialen, uitvoeren van (praktijk)opdrachten.

 

Dus heb jij een leuke, vriendelijke en sociale hond van minimaal 9 maanden bij aanvang van de opleiding en wil je graag andere mensen helpen? Vraag dan een intake/kennismakingsgesprek op één van onze intakedagen aan waarbij we jouw hond testen om te zien of hij/zij geschikt is voor dit werk. Als je hond geschikt wordt bevonden en je voelt je op je gemak bij Dokter Snuffel, dan mag je meedoen aan de 7-daagse opleiding. De intake/kennismakingsdagen zijn op: 2 en 9 juli en 27 augustus. De intake/kennismaking duurt ongeveer 3 kwartier per persoon en kost €50,- exclusief BTW. Mocht je niet kunnen op deze dagen, neem dan even contact met ons op voor een andere oplossing. 

 

De zevendaagse opleiding wordt verspreid over 4 maanden waarin je veel praktijkopdrachten krijgt om thuis mee aan de slag te gaan met je eigen hond. De eerste en derde lesdag zullen online gegeven worden van 10.00 t/m 13.00. Alle andere dagen zijn praktijkdagen die gegeven worden op onze locatie in Amersfoort van 10.00 t/m 15.00 waar je aan de slag gaat met je hond onder begeleiding van twee praktijkopleiders. We hebben 8 filmpjes met in totaal 5,5 uur aan theorie die je in je eigen tijd kunt bekijken. Er is een intensieve begeleiding vanuit Dokter Snuffel om u als team klaar te stomen voor dit prachtige werk. We werken in kleine groepjes van hooguit 6 combinaties en de theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af. Omdat je het werk uiteindelijk met je eigen hond moet doen wordt verwacht dat je alle praktijkdagen je hond meeneemt naar de opleiding, het draait tenslotte om jullie als team. 

Je lesmap, de lunch op de praktijkdagen en de boeken "een hondenleven fysiek en mentaal in Balans 1 en 2" van Sam Turner zitten bij de opleiding inbegrepen. Andere verplichte literatuur is het boek "Luister naar mij" van Tricia Hollingshead. Wij raden zelf ook het boek "kalmerende signalen" van Turid Rugaas aan om te lezen voor je aan de opleiding begint. 

 

Je sluit de opleiding af met een portfolio, een praktijk- en theorie-examen op opleidingsdag 7. Na de opleiding krijgt u een diploma om te kunnen laten zien dat u de basis beheerst van  Dog Assisted Interventions level 1 en kun je je laten registreren bij het AAI-register met 21 accreditatiepunten.

 

Aan de hand van het examen Dog Assisted Interventions level 1 krijgt u advies om wel of niet door te gaan met DAI level 2. Professionals die hun hond inzetten op hun werk worden sowieso aangeraden door te gaan met level 2 om zo verdieping te krijgen voor hun specifieke vakgebied. Meer over de opleiding Dog Assisted Interventions level 2 vind je hier

  

Je investering voor de opleiding Dog Assisted Interventions level 1 is €995,- exclusief BTW. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@doktersnuffel.nl .

 

We starten 4 groepen in het najaar 2021 ( geef je voorkeur voor een groep aan bij je intake! )

 

Vrijdag groep 1 : 17/9, 1/10, 15/10, 22/10, 5/11, 19/11, 10/12  Mandy van Laar en Martina Thomas

Vrijdag groep 2 : 24/9, 8/10, 29/10, 12/11, 26/11, 3/12, 17/12 Mandy van laar en Martina Thomas

Maandag groep 1: 13/9, 27/9, 11/10, 25/10, 15/11, 29/11, 6/12 Mandy van Laar en Saskia Dijkhuis

Maandag groep 2: 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 8/11, 22/11, 13/12  Mandy van Laar en Saskia Dijkhuis

 

Tine Arets en Catharina van Klaveren zullen stage lopen in 2021 om in 2022 zelf ook als Dog Assisted Interventions Instructeur les te mogen geven.

 

In 2022 wordt deze opleiding ook gegeven in België! Meer informatie hierover volgt nog.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?